μυθιστόρημα φαντασίας

Σχετικά

Οι “Ονειρευτές” είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας. Μια ιστορία που μιλάει για τον Ύπνο, το Θάνατο, την Ελπίδα και τον Τζων.

Βασισμένο στην ελληνική μυθολογία και τους μύθους της κοσμογονίας του Ησιόδου, το μυθιστόρημα περιγράφει την πόρεία στον κόσμο των ονείρων, ενός θνητού, του Τζων Ντέραμ που κατατρέχεται από εφιάλτες, όπου φτάνει στην επονομαζόμενη Ενύπνια και εκεί αποκτώντας ιδιαίτερες δυνάμεις, προσπαθεί να αντισταθεί στο σχέδιο του Θανάτου, του Άρχοντα των Νεκρών που προσπαθεί να σφετεριστεί την εξουσία του αδερφού του, του Ύπνου, πάνω στους ανθρώπους και να τους αποκλείσει από την Ενύπνια και τον ύπνο με όνειρα, με σκοπό να τους μετατρέψει σε άβουλα όντα με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας νέας συμπαντικής Ισορροπίας.

Είναι όμως αυτοί οι δικοί του πραγματικά σκοποί? Ή μήπως εμπλέκονται και πιο αρχαία πλάσματα από το Θάνατο σε αυτή την πλεκτάνη? Αρχέγονες δυνάμεις δημιουργίας και καταστροφής όπως η Νύχτα και ο Έρεβος.

Ο Τζων στην προσπάθειά του να ονειρευτεί συνειδητά και να δει στον ύπνο του την αγαπημένη του Ελπίδα, μια φοιτήτρια ψυχολογίας που γνώρισε με τη βοήθεια ενός ιδιαίτερου ονείρου, καταφέρνει να φτάσει και να ακουμπήσει την Πύλη των Ονείρων αποκτώντας δυνάμεις που δε θα φανταζόταν ποτέ. Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα…

Τώρα, με τη δύναμη να φτιάχνει ο ίδιος όνειρα και με τη βοήθεια του θεού Ύπνου και των γιων του, του Μορφέα, του Ίκελου και του επικίνδυνου Φοβήτωρα, θα καταφέρει να ενώσει όλους τους ονειρευτές σε ένα κοινό όνειρο στη μάχη εναντίον του Θανάτου?

Ο πρώτος Άνθρωπος και οι Δαίμονες έχουν και αυτοί λόγο σε αυτή την επική διαμάχη…

Ονομάζομαι Γιάννης Κελεπούρης και αυτό είναι το blog για το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο “Ονειρευτές”.
Ευχαριστώ που ονειρεύεστε…

Leave a comment